Pond[CTRL] Update

Omdat Pond[CTRL] nu naast de vijver hangt in een waterdichte behuizing, is het lastig om software van de microprocessor te updaten. Hierdoor heb ik de beslissing genomen om alle logica en berekeningen te verplaatsen van de software van de microprocessor naar die van de WiFi-module welke op afstand bij te werken is.

De microprocessor doet nu niets anders van sensorgegevens ophalen en luisteren naar opdrachten van de WiFi-module. De WiFi-module kan vanaf nu ook stekkers schakelen, de status-LED besturen en buzzer (de)activeren.

Daarnaast was het geven van opdrachten vanaf de online app te complex. Er moest gewerkt worden met byte-arrays die direct doorgespeeld werden naar de microprocessor. Ik heb opdracht-URLs toegevoegd aan de webserver van de WiFi-module, waarmee aan de hand van simpele opdrachten gecombineerd met POST-data alles op te halen en in te stellen is. Voor test-doeleinden is de ‘query?data=’-URL nog steeds aanwezig maar werkt alleen zodra ingelogd op de module.

De microprocessor crashte, ondanks het toevoegen van varistors, bij het schakelen van meerde apparaten gelijktijdig. Om dit te voorkomen heb ik een kleine vertraging van het schakelen van elk relais toegevoegd waarmee het probleem verholpen lijkt.

Enige probleem op dit moment is nog steeds de foute meetwaarden van de pH-sensor bij een buitentemperatuur van onder de 10 graden Celcius. Het vreemde is dat de meting niet afhankelijk is van de watertemperatuur, terwijl de sensor in het water hangt.