Pond[CTRL] Update

Er zat een bug in de firmware waarbij stekkers met functie ‘altijd aan’ of ‘altijd uit’ niet reageerden op voederpauze. De functie ‘altijd aan’ en ‘altijd uit’ deden dus hun naam wel eer aan, echter bleek dit niet handig.

Na aansluiten van schrikdraad (moet altijd aan staan i.v.m. een terugkerende reiger) op een stekker wilde ik dat deze tijdens voeren uit ging. Wel zo veilig voor de kids (en mijzelf).

De bug is nu uiteraard opgelost.

De enige (nu bekende) fout is nog steeds dat de pH-sensor extreem afwijkende waarden geeft bij een omgevingstemperatuur van minder dan ongeveer 7,5˚C. Dit lijkt niet afhankelijk van de watertemperatuur. Nu de temperatuur in de nacht niet zo ver meer zakt is het moeilijk deze fout te reproduceren. Voor de koude nachten zich weer laten zien, wil ik een tweede pH sensor installeren om te kijken of het te maken heeft met de sensor of wellicht het hardware-ontwerp. Maar: eerst maar eens genieten van de warme dagen!

Huidige firmwareversie: 1135