Pond[CTRL] Update

Na een van de laatste updates waarbij de uptime doorgegeven werd aan de API, werd duidelijk dat de firmware 1 of 2 keer per dag herstart werd zonder duidelijke reden. Binnen 10 seconden werkt de module weer na een herstart, maar dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Er wordt nu een herstart-reden doorgegeven aan de API en bij een /get-aanvraag, waardoor ik hopelijk de reden kan achterhalen.

Debug toont nu ‘4’, waarbij de reden van herstart volgens onderstaande tabel een ‘software reset’ was. Dit klopt en was na bijwerken naar firmware versie 1222.

Ondanks dat ‘4’ natuurlijk een numerieke waarde is, wordt deze in het JSON-resultaat als string weergegeven. De reden hiervan is dat de ‘debug’-parameter alle mogelijke informatie, opgeslagen als string, kan bevatten.

Tabel met mogelijke redenen, opgave van fabrikant WiFi-module (Espressif).
Huidige firmwareversie: 1222