Pond[CTRL] Twee maanden live!

Na ruim twee maanden testen en enkele updates durf ik te zeggen dat het project nu al mijn verwachtingen overtreft!

Het is ook meer dan een gimmick en heeft me al meer dan eens nuttig geholpen:

  • Bij mijn strijd tegen draadalt in de vijver heb ik uiteindelijk besloten over te gaan op middeltjes omdat het weghalen niet hielp. Na het toevoegen van het middel op 1 juni zakte de zuurtegraad flink (zie grafiek ‘Zuurtegraad’). Aangeraden werd om de kuur na een week te herhalen, maar dat heb ik gezien de meetwaarden dus nog niet gedaan.
  • Bij onderhoud aan de waterval bleek ik de slang onjuist aangesloten te hebben. De niveauschakelaar heeft de inhoud van de vijver gered door de circulatiepomp tijdig uit te schakelen.

Meetwaarden zijn ook vrijwel compleet. Er wordt minder dan 1% meetwaarden niet geregistreerd (bron: database export waarbij bij dagelijks 1140 meetwaarden per sensor aanwezig moeten zijn voor een 100% score, dit bleek rondom de 1130 te liggen).

Onderstaande grafieken tonen de meetwaarden van afgelopen maand, waarbij in de grafiek voor sensor ‘Zuurtegraad’ duidelijk te zien is wanneer er chemicali├źn tegen draadalg gebruikt werden.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten
Klik om te vergroten

De komende periode zal ik, zodra ik tijd beschikbaar heb voor het project, de volgende volgorde van ontwikkeling aanhouden:

  • Toevoegen API-Key functionaliteit aan de webinterface.
  • Ontwikkelen HomeBridge plugin, zodat meetwaarden zichtbaar zijn en een voederpauze geactiveerd kan worden vanuit de iOS woning-app.
  • Verder ontwikkelen van de iOS-app.
  • Verder ontwikkelen functionaliteit Pond[CTRL] Dashboard met oa. e-mail notificaties.